Magasinering

All information på ett ställe

Magasinering möbler

På denna sida får du tips och råd gällande vad du bör tänka på vid magasinering av möbler. När man skall magasinera möbler finns det på de flesta orter i Sverige ett konkurrerande utbud av företag som erbjuder förvaring av era inventerarier.

Magasinering av möbler, se till att packa förnuftigt
Ofta har möbler den lilla egenheten att de är relativt svårpackade men man kan med lite enkel planering spara ganska stor plats genom att tänka till innan. Det är inte ovanligt att både privatpersoner och företag hyr ett för stort utrymme för att förvara sina möbler i onödan, därför bör man först och främst upprätta en lista med vad man tänker sig att magasinera. Punkt ett på listan är att se över om det verkligen är lönsamt att magasinera alla möbler man har. I vissa fall kan det vara bättre att försöka sälja av vissa delar av sitt bohag istället för att på obestämd framtid sätta in dem i ett magasin. När man väl har bestämt sig för vilka möbler som är värda att behålla bör man ge sig av för att köpa packmaterial. Flyttfirmor och firmor som tillhandhåller magasinering av möbler brukar sälja packmaterial men det går även utmärkt att uppsöka ett av de lokala byggvaruhusen för att köpa packmaterial inför magasineringen.

Provpacka möblerna hemma
När väl alla ömtåliga möbler är skyddade inför magasineringen så kan man provpacka i ett ledigt rum, mät ut en ruta som är lika stor som den yta som de magasineringsalternativ du tänkt dig har och börja att skissa upp på ett papper vad man bör ha i botten och vad som passar längre upp i högen. Normalt sett så gäller reglen att tyngre ssaker hamnar längst ner och lättare möbler ovanför. När man skall stuva in just möbler kan dock vissa problem uppstå som gör att man får göra avsteg från huvudregeln då man alltid bör eftersträva en så tät packning inför magasineringen som möjligt. Om man packar tunga saker längst upp bör man förstås vara säker på att möbler och annat under tål belastningen även om lådan sakerna ligger skakas vilket kan hända när företaget som har magasoinering behöver lasta om i sin lokal.

golvundelag billigt och bra skydd för möblerna
Ett tips på packmaterial som lämpar sig väl för möbler är skumplast på rulle som normalt används som underlag när man lägger parkett- och laminatgolv. Sådana rullar brukar inte kosta mer än en hundralapp och innehåller ofta ca femton meter skumplast. Skumplasten ger ett alldeles utmärkt skydd till magasinering av möbler och färgar inte av sig på underlaget. Att packa in möbler med gamla tidningar är definitivt inte att rekommendera då man i så fall rieskerar att efter magasineringen ha en massa ingrodd trycksvärta på sina saker som kan vara nog så svår att få bort även med de mest effektiva rengöringsmedlen. Tidningar ger dessutom en dålig stötdämpning vilket gör att de inte passar bra för skydd av möbler. Till porslin kan man förstås använda tidningar om man är beredd på att diska upp allt efter man hämtat ut sina saker från magasineringen.